b2b Media Awards
   
  Председател
nmarinova1 Надя Маринова – гл. редактор на b2b Mediа.

Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.

Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.

Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.
   
  Членове на журито
   
syanev1 

Стамен Янев - изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Стамен Янев е изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции от януари 2015 г. Той е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании, сред които и българските подразделения на някои от четирите най-големи одиторски фирми в света.Магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“, Янев е специализирал европейско и английско право в ASSER College Europe в Холандия, University of Cambridge, University College London, European University Institute във Флоренция. Член е на Софийската адвокатска колегия и главен асистент в Института за държавата и правото при БАН, секция Публично-правни науки.

   
kdimitrova1
Катя Димитрова - председател на българската асоциация на ПР агентите (БАПРА) и основател и собственик на ПР агенция „Интеримидж“. 

Катя Димитрова е магистър по масови комуникации от УНСС, София. Провежда професионални специализации по ПР и кризисен мениджмънт в Белгия и Германия. Владее свободно четири чужди езика: английски, френски, испански и руски. 

Основател е на ПР агенция „Интеримидж“ и управляващ партньор на „Интерпартнерс комюникейшънс“ – една от първите комуникационни агенции у нас, създадена през 1992 година.

остоянен консултант е на борда на директорите на клуб „България-Белгия-Люксембург“, индивидуален член на IPRA и консултант по редица публични проекти като Дни на Белгия в България, „Do the Right Mix – Придвижвай се разумно!“ и „Будно поколение“ на Европейската комисия, проекти на Национална агенция за приходите, както и корпоративни проекти на BHTC, Deichmann, BILLA, Ytong и др.
   
gmilanov2
Горан Миланов – председател на Българска Фасилити Мениджмънт Асоциация (БГФМА) и изпълнителен директор на Видако ФМ. 

Той е строителен инженер и има 15 години опит в проектиране, изграждане и ФМ свързани проекти. Бил е на ръководни позиции в Nemetschek AG, Германия, Немечек България, CenterMine, той активно работи за позициониране ФМ като процес ориентиран към дисциплината, окусирана върху устойчивите бизнес резултати на организациите. Горан е един от основателите и настоящият председател на Българска Фасилити Мениджмънт Асоциация. От ноември 2014г. той е заместник-председател на EuroFM.
   
vkalacheva1 Весела Калъчева - Изпълнителен директор и член на УС на Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/, член на журито на Наградите на БАИТ за принос в развитието на ИКТ.

Завършила е математическа гимназия, след което Факултета по комуникационна техника и технологии на Техническия университет, София. Магистър е по съобщителна и осигурителна техника и системи. Магистър е също по Управление на масовите комуникации от Нов български университет /НБУ/. Била е директор на Информационния отдел на НБУ, директор комуникации на БАИТ.

Национален координатор е на три поредни кампании e-Skills for jobs /2012, 2014, 2015-2016 г./ на ЕК, като за кампанията през 2012 г. е отличена с наградата за особен принос на европейската ИТ асоциация DIGITALEUROPE за постигнати най-високи резултати сред общо 23 национални ИТ асоциации, участвали в проекта. Национален координатор е и на европейските проекти Watify за насърчаване на дигиталното предприемачество и Националния офис за технологичен трансфер.
   
tzafer
Тунио Зафер - предприемач и основател на pCloud

Тунио е изпълнителният директор на pCloud - компания, която разработва и предлага платформа за съхранение на данни в облака. Той има богат мениджърски и маркетингов опит от 15 години в сферата на технологиите. Участвал e в редица успешни бизнес проекти, като MTelekom, Host.bg, Grabo.bg, Mobile Innovations JSC и други.

В почти всичките си проекти Тунио е участвал от самото начало, от етапите на концептуално и идейно ниво. С усърдна и непрестанна работа, преминава през процесите на изграждане на цялостен продукт.

Като лидер и мениджър на компанията, Тунио определя плановете на pCloud като много по-амбициозни и слага акцент върху иновациите в области като сигурност и ефективност наразходите за крайните потребители. В екипа си Тунио насърчава напредничавото мислене, което е изключително важно за въздействие върху бързо развиващия се IT пазар - както за отделния потребител, така и за бизнеса.

   
rralcheva2
Радина Ралчава - председател на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и председател на журито на „ПР Приз 2016”.
Радина Ралчева започва професионалното си развитие като консултант „Връзки с обществеността“ в Icona Communications, има 4-годишен опит като съветник „Връзки с обществеността“ на Globul, след което е била мениджър „Връзки с обществеността“ на веригата 2be, докато израства до Управляващ директор на „Хохегер България“.
 
През 2009 г. година основава собствена компания – Go Green Communications, агенция, специализирана в областта на „зеления“ PR, която продължава да се развива успешно. В момента Радина ръководи офиса на CIVITAS България на позицията Директор „Обслужване на клиенти“.
 
Радина Ралчева има изключително богата експертиза в областта на публичните комуникации, тя е автор на медийни публикации, анализи и коментари, както и активен професионален доброволец и преподавател в областта на PR.
 
Член е на Международната PR асоциация (IPRA) от 2001 г. и на Управителния съвет на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) от 2011 г. Председател на БДВО за 2016 г.
 
 
Templates by BIGtheme NET