Империя Мобайл

Империя Мобайл

За скромните 13 месеца от своето основаване Империя Мобайл се превърна в най-голямата и най-успешна компания за разработка на мобилни приложения в България. Реализирани са над 50 проекта с локално и дори международно значение, а годишният оборот надхвърля 1,2 милиона лева с 25% печалба. Дигиталните решения на компанията се ползват от над 2 милиона мобилни потребители, което е най-силното доказателство за успеха на дебюта.

Компанията е основана от собствениците на Империя онлайн, една от най-големите продуцентски компании за мобилни и уеб-базирани игри в Югоизточна Европа. Благодарение на общия натрупан опит в мобилните технологии, Империя Мобайл успя да превземе българския пазар за „ап“ дизайн и разработка.

Първоначалната идея зад създаването на Империя Мобайл като ИТ аутсорсинг звено на продуктова компания е концептуално нова за българския пазар. Имайки зад гърба си ресурсите на едни от най-опитните софтуерни програмисти в страната, Империя Мобайл светкавично навлезе в бизнес спецификата на индустрии като здравеопазване, транспорт, застрахователни и финансови услуги, телекомуникации, дигитални медии и електронна търговия. Именно тази бизнес концепция в комбинация с екипа от доказани специалисти дава огромно предимство в стартирането на компанията.

Клиентите на „Империя Мобайл“ варират от малки стартиращи бизнеси до големи корпорации на национално и международно ниво, които искат да създадат свой собствен „мобилен” продукт или търсят допълнително дигитализиране на своя бизнес. При всеки проект се дава максимална стойност на клиента като компнията се превръща в негов доставчик и бизнес консултант за софтуерни решения. Доверили им са се се компании от световен мащаб като Allianz, Epson, Mitsubishi Paper Mills, IngeniQue Corp., Milestone Systems, Moderna Insurance, както и лидерите на българския B2C пазар – VBOX7.com, Национална Лотария и Elmaz.com. Реализирали са също така и успешни платформи за различни „стартъп“ компании като CloudFaces, CredoWeb и Broshura.bg.

Благодарение на правилния микс от високотехнологични услуги и гъвкаво управление, Империя Мобайл постигна изключително силен бизнес старт и отговори на крещящата нужда за мобилен и уеб аутсорсинг за българския пазар. Компанията разполага с над 150 ИТ специалиста и цели да се развива с темпове, отговарящи на нарастващото търсене на пазара. Много български компании, техни клиенти, вече узряха за идеята, че успешното мобилно присъствие и силна ангажираност на техните клиенти се постига само с висококачествени „апове“ и фокус върху изживяването на потребителя.

Templates by BIGtheme NET