M3 Communications Group, Inc.

M3 Communications Group, Inc.

Максим Бехар управлява… един милион PR експерти от целия свят

Представяне

Максим Бехар е български бизнесмен, журналист, PR експерт и дипломат с над 25-годишен опит в сферата на публичните комуникации и мениджмънта.

Той е президент на Световната PR организация, в която членуват над 4200 PR компании от 48 страни от Европа, Азия, Африка, Америка и Австралия с над един милион PR експерта в тях. Бехар е и първият президент на ICCO, който не е американец или британец в цялата история на организацията.

Наред с това, той е и председател на Управителния съвет на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария.

Максим работи активно за развитието на ефективните комуникации в дигиталната епоха и определя като ключова ролята на социалните медии в съвременното общество и успешен бизнес. Във време, когато всекидневното общуване е все по-често онлайн, отколкото офлайн, управлението на съдържанието – текстово и визуално, взима превес и изисква 24/7 интерактивна комуникация на компаниите с техните публики, твърди той.

Комуникационна дейност

Максим Бехар е основател, управител и председател на борда на директорите на една от водещите креативни комуникационни компании в България M3 Communications Group, Inc. с 21-годишна история и успешна практика. През 2016 г. тя е избрана за PR Агенция на годината от Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА). Под негово ръководство M3 Communications Group, Inc. е партньор вече 15 години на най-голямата PR компания в света – H+K Strategies, част от WPP Group PL, и oсигурява широк спектър от услуги в областта на публичните комуникации – комуникационни стратегии, връзки с медиите, кризисен мениджмънт, дигитални услуги и услуги в сферата на социалните медии, маркетингови концепции, медия мониторинг, уеб, корпоративни трейнинги.

От януари 2012 г. Максим Бехар е председател на Hill+Knowlton Strategies Чехия и оттогава управлява едновременно двата офиса – в Прага и в София.

През 2003 г. Максим става основател и председател на Управителния съвет на M3 Communications College, първия и единствен лицензиран колеж в България за обществени проучвания и комуникация, асоцииран с Манхатънския институт по мениджмънт в Ню Йорк.

Обществена дейност

Максим Бехар е почетен Генерален консул на Република Сейшели в България. Той е председател на Съвета на настоятелите на фондация „За нашите деца“, член е на Управителните съвети на Атлантическия клуб в България, на асоциация „Банка на годината“ и на Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ), както и на десетки други местни и международни организации. Преподава в много университети и участва в конференции и форуми за модерния PR и социалните медии по цял свят.

Персонални отличия

През годините Максим е бил носител на различни български и международни отличия. През юни 2016 г. той е включен в тазгодишното издание на Global Power Book на авторитетния британски седмичник PR Week. Книгата е класация на най-добрите PR експерти в света за последната една година и Максим Бехар е единственият представител на Централна и Източна Европа в нея.

Максим Бехар е включен и в световната класация за най-авторитетни лектори Speakerpedia, както и в редица други класации на експерти в областта на публичните комуникации.

През 2015 г. той печели най-голямото отличие на международните бизнес оскари Stevie Awards за „Изпълнителен директор на годината“, а през 2012 г. печели призванието в категорията „Маркетинг и PR“.

През 2012 г. е обявен за „Мениджър на годината“ според онлайн гласуването на най-голямата българска частна телевизия бТВ, като част от конкурса за топмениджъри на годината на списание „Мениджър“.
Същата година е отличен и като „Бизнес комуникатор на десетилетието“ с награда на Индийската асоциация за бизнес комуникации (ABCI), на бляскава галавечеря в Taj Mahal Palace в Мумбай.

Образование и творческа дейност

Максим Бехар има бакалавърска степен по международни икономически отношения от Икономическия университет в Прага, Чехия.

Автор е на няколко книги като последната – „Поколението F“, достига четвърто място по продажби в Amazon. Предишните му книги „111 правила във Facebook“ и „Вторичен инстинкт“ са сред най-продаваните книги в България и са издадени на няколко езика.

Templates by BIGtheme NET