Нестле България АД

Нестле България АД

Хуан Карлос Пералехо е роден през 1956г. в Мадрид, Испания. Завършва висшето си образование в Университета „Сан Пабло“ (CEU University of San Pablo) през 1978 г. Защитава докторска степен по право и след дипломирането си получава почетна стипендия по конституционно право от Центъра за конституционни изследвания към Испанското правителство.

В началото на своя професионален път, Хуан Карлос заема мениджърски позиции в сферата на продажбите и търговията в Kellogg и Rowntree Mackintosh S.A. Присъединява се към Нестле през 1987, като заема различни длъжности, предимно в областта на бизнеса с шоколадови и захарни изделия. Така натрупва дългогодишен опит в сферата на маркетинга и продажбите. През 2003 г. е назначен за мениджър „Шоколадови и захарни изделия“ и „Оптимизиране на бизнес процеси” за пазарите на Нестле от Централна Европа, включващи Чехия, Словакия, Полша, Балтийските държави и Унгария.

През 2004 г. е избран за бизнес мениджър „Шоколадови и захарни изделия” в Нестле Унгария, а през 2006 г. поема управлението на Стратегическото бизнес звено на Нестле в сектора „Шоколадови и захарни изделия“, базирано в Централата на Нестле във Веве, Швейцария.
От 2008 г. до март 2012 г., Хуан Карлос отговаря за бизнеса в сектора „Млечни продукти и шоколадови и захарни изделия” на Нестле за целия Иберийски регион. От март 2012 е Изпълнителен директор на Нестле България.

Templates by BIGtheme NET