Cooolbox

Cooolbox

През месец май стартира новата услуга "cooolOffice"". С нея клиентите на Coolbox вече разполагат със симетрични интернет скорости до 1 Gbps (1000 Mbps). Това е 90 пъти повече от средната скорост на Интернета в България* и 178 пъти по-висока от средната скорост в света**. Услугата се предоставя през мрежа от най-ново поколение, изградена по технологията Fiber To The Home (FTTH), при която всеки клиент разполага с отделно оптично влакно от техническия център директно до своя офис. Това, че оптичното влакно не е споделено с никой друг осигурява максимално качествена, сигурна и безпроблемна връзка.

Гига бързият интернет позволява симетрични скорости на сваляне и качване с до 1000 Mbps и ще даде възможност на компаниите да развиват по-успешно дейността си и да повишават конкурентоспособността си.

От гигабитовата услуга могат да се възползват бизнес клиенти на територията на Пловдив, София и Велико Търново. Най-голямото желание на компанията беше да се даде възможност на клиентите сами да моделират това, което ползват. Затова, вместо да предлагат поредната пакетна услуга, “cooolOffice” включва само интернет достъп, а към него да могат да се добавят различни допълнителни услуги. Най-атрактивната от тях е IP телефония с включени 3000 минути, които важат дори и към мобилни мрежи в България, освен към фиксирани и Зона 1.

Новата услуга е без аналог на българския пазар като съотношение цена - параметри. С цена 69 лв. на месец тази изключителна скорост на връзката вече става достъпна и за малките и средни компании в България. Според вътрешнофирмено проучване към момента има няколко местни оператора, които предлагат гигабитова свързаност, но скоростите са ограничени до 200-300 Mbps. Някои от големите телекоми в България предлагат подобна услуга на корпоративни клиенти, но тя е ""custom"" (предоставя се по договаряне) и липсва прозрачност, защото никъде в сайтовете им не присъстват услуги с подобни параметри. В повечето случаи се плаща по 1 евро на 1 Mbps. Това означава, че за скорост от 1000 Mbps месечната такса би била около 1000 евро.

Моля, вижте повече подробности за cooolOffice в блог статията, с която се поставя официално старта на услугата:

В нея са описани също какви възможности предоставя гигабитовата скорост на бизнеса и какви са потенциалните ползи за българската икономика.

Подробна информация за параметрите на услугата ще откриете тук:

Това е статия в Капитал за новата услуга:

*Данните са от Akamai, State of The Internet Real-Time Map Vizualization. Средната скорост за България е 11 Mbps към април 2016 г.

** Според доклада State of The Internet, Q4 2015, средната скорост на Интернета в световен мащаб е 5.6 Mbps."

Templates by BIGtheme NET