Кеш Кредит

Кеш Кредит

Кеш Кредит – иновациите, които промениха българския и африканския пазар на микрокредити

Кеш Кредит е водеща българска високотехнологична компания за микрокредитиране, която залага на изцяло нови и технологични решения за кредитна оценка. Компанията развива пазара на микрокредитирането и инвестира в иновации, които стоят в основата на успеха й не само на българския, а и на световния пазар.

Модел за кредитиране без аналог на пазара

Кеш Кредит предлага светкавични микрокредити чрез модел за кредитиране без аналог на пазара! Благодарение на иновативния скоринг и изцяло автоматизирания процес на одобрение компанията изпреварва конкурентите си и предлага на потребителите най-бързото одобрение за кредит на пазара – само в рамките на 6 минути, а в случай на автоматично решение – за секунди.

Доказателство за технологичната революция на Кеш Кредит е това, че компанията първа предостави достъп до микрофинансиране като част от продуктовото портфолио на мобилни оператори чрез интегрирана платоформа и директно усвояване на кредита в магазините им. През годините работи успешно в партньорства с водещи компании като Мтел, Глобул, Германос, Хенди и др.

Моделът за предоставяне на финансова услуга и усвояване на средствата в рамките на няколко минути е уникален за България. Кеш Кредит предлага на потребителите различни и изключително удобни канали за кандидатстване и получаване на финансова помощ 24 часа 7 дни в седмицата, така че да е на разположение на клиентите си навсякъде и по всяко време.

Услугата е достъпна в 70-те офиса на Кеш Кредит в цялата страна, чрез sms, онлайн или директно в партньорската мрежа на компанията. Кеш Кредит първа даде и възможност на българските потребители да кандидатстват и вземат кредит светкавично от над 980 киоска в цялата страна само срещу лична карта.

Иновативен продукт за усвояване на средства от разстояние

С цел да улесни максимално потребителите, компанията представи на българския пазар и иновативната Кеш Карта – безплатно средство за многократно усвояване на суми по даден кредит от разстояние.

Картата предоставя ефективни финансови решения и е на разположение на потребителите винаги, когато се нуждаят от пари, без значение къде в България се намират. Друго предимство е, че в нея могат надеждно да се съхраняват пари, да се правят разплащания на ПОС терминали или да се теглят пари от всички банкомати.

Силно присъствие на международния пазар

Иновациите на Кеш Кредит са високо оценени на международния пазар. Първото международно признание за иновативния си модел Кеш Кредит получи през 2013 г., когато обяви официално подписването на сделка с международния фонд „Делта Партнърс“ за инвестиция в размер на 25 млн. щатски долара.

В момента моделът за кредитиране се използва от водещи компании в два от най-ключовите световни пазари – Южна Африка и Филипините.
Благодарение на уникалната технология за оценка на кредитоспособността и опита си в предоставяне на кредити в партньорство с големи мобилни оператори, Кеш Кредит вече си партнира и с Voyager Innovation, поделение на водещия филипински мобилен оператор Smart Communications. Това е и първото подобно партньорство с мобилен оператор, което се реализира на Филипините.

Именно този опит в обработката и анализа на данни в оценката при предоставянето на кредитни продукти осигурява по-лесен достъп до финансови услуги през мобилен оператор на филипинското население, преобладаващата част от което има ограничен или дори никакъв достъп до традиционни банкови услуги.

Международно признание

Наскоро Кеш Кредит бе избрана за най-иновативна компания в Африка на наградите Mondato Summit Africa Awards 2016, отличаващи най-високите постижения на топ компании в сферата на мобилните технологии и бизнес на континента. В оспорвания финал българската компания победи BlackBerry Messenger и новата им платформа за мобилни плащания. Кеш Кредит спечели призовото място с модела си за оценка на кредитния риск, технологията за идентификация, използваща невронни мрежи, и силното си международно присъствие. Клиентите кандидатстват за услугата директно през USSD приложение на телефона си и усвояват парите си автоматично в мобилния си портфейл.

В момента Кеш Кредит разработва нови иновативни продукти и планира стъпването си на още ключови пазари.

Информация за Кеш Кредит:

Кеш Кредит е технологична, небанкова финансова институция, предоставяща бързи микрокредити онлайн в иновативно интегрирано партньорство с мобилни оператори, Български пощи, популярни вериги и др. Започнала дейността си през 2011 г., в момента компанията предлага най-бързата услуга на пазара, като одобрението на кредитите става до 6 минути. В края на 2013 г. Кеш Кредит получи международно признание за иновативния си модел и обяви официално подписването на сделка с международния фонд „Делта Партнърс“ за инвестиция в размер на 25 млн. щатски долара. Кеш Кредит се развива успешно и в Европа, Африка и Азия.

Кеш Кредит
Кеш Кредит

Templates by BIGtheme NET