Даскал България АД

Даскал България АД

Даскал България АД е създател и собственик на платформата daskal.eu Платформата предоставя възможност на ученици и възрастни да вземат уроци или да посещават курсове чрез своя компютър в реално време с учители на живо. Това става посредством видеоконферента връзка и виртуална бяла дъска на която всички участници могат да пишат, чертаят, и решават задачи в реално време.

Daskal.eu е платформа, която има за цел да комбинира предимствата на класическото преподаване с възможностите на новите технологии. Компанията смята, че все още най-голям ефект има така наречените класически метод на преподаване, чрез учител на живо. Дали ще е индивидуално или в клас е все същия метод. Просто вниманието към конкретния ученик при група намалява. Т.е. този метод е в пъти по-ефективен от записването на уроци под формата на видеа, които да се гледат. Естествено е и по-скъп.

Целта на платформата е да предостави инструментите, които един учител ползва в клас. Когато това е възможно предимствата са ясни:

  • Може да се обучаваш при всеки един преподавател независимо дали се намираш в Лондон или в Каспичан
  • Може да се обучаваш по всяко едно време стига да е удобно за теб и за преподавателя
  • Офлайн уроците са в определени часове, а сега курса може да се проведе и в 23.00 часа

Преподавателят може да използва материали от интернет, видеа, линкове. Т.е. много повече инструменти отколкото в класната стая

В обобщение, може да се каже, че такива платформи ще променят начина по който човек се обучава. Спестяват време, средства и дават повече възможности.

Templates by BIGtheme NET