Телелинк ЕАД

Група „Ние помагаме“, Телелинк ЕАД

Телелинк ЕАД

Група „Ние помагаме“ е съставена от служители на фирмата, които участват в нея като доброволци. В момента в състава й влизат 8 души.

Идеята на групата се заражда от необходимостта да бъдат управлявани средствата, които всеки служител може да дари, като отдели от социалните си придобивки.

Как се дарява – всеки служител разполага с пакет социални придобивки в размер на 100 точки. Срещу тези точки служителя може да комбинира различни възможности, като заменя точки за тях. Една от опциите е да избере „дарение“, като сам преценява колко точки ще отдели за това, което автоматично превръща точките в пари.

По този начин месечно се събира добра сума. И тук идва ролята на „Ние помагаме“. Доброволците се събират и решават за каква кауза ще бъде дарена тази сума.

Групата съществува от 2010г. и всички нейни членове участват в нея с огромно желание и хъс. В последните години се утвърди практиката в началото на всяка година да се излъчват n на брой каузи, които се оформят като анкета и всеки един служител може да гласува кои каузи да бъдат подкрепени през годината. По този начин абсолютно всички служители са съпричастни и знаят още в началото на годината къде ще бъдат дарени техните средства.

Извън това се организират и различни индивидуални дарителски кампании под различни форми. Най-интересната, от които е организиране на трапеза с домашно приготвени сладки и соленки, които се оставят в една от конферентните зали и всеки може да отиде да похапне от всичко, което реши и да остави някаква сума, каквато прецени.

Също така, групата организира и Дни на доброволчеството, в които успешно си партнира с Парк Витоша и служителите участват в различни зелени акции (строене на мостчета, лакиране на беседки, почистване и т.н).

За 2015г. Телелинк получи приз „Скритото добро“ от Столична община за подпомагането на Дом за възрастни хора с деменция, кв. Княжево.

Малко факти от последните две години:

2015г.
1. Дарение за Тео и Радост, братче и сестриче с детска церебрална парализа.
2. Дарение за Алекс, момче с мускулна дистрофия тип Бекер, което има талант и рисува картини. За офиса бяха закупени 5 броя негови картини. Отделно на Алекс бяха дарени и парични средства.
3. Фондация „За нашите деца“ – за изграждане на къща за приемна грижа.
4. Сдружение „Зачатие.
5. Дарение за Веселина Грахльова - детска церебрална парализа
6. През май месец при нелеп инцидент загина наш колега. Организирахме кампания за събиране на средства за еднократна помощ на двете му деца.
В последствие прегърнахме идеята да се определи месечна стипендия за двете момчета до навършване на тяхното пълнолетие. За целта в социалните придобивки добавихме опция за дарение, конкретно насочено към децата му.
7. Годишен абонамент за вестници за 2016г. Дом за възрастни хора Княжево.

2014г.
1. Закупуване на оборудване в Детска реанимация „Пирогов“.
2. Дарение на фондация „Зачатие.
3. Изграждане на обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности във Велико Търново.
4. Помощ за домове за възрастни хора.
5. Дарение за лечение на жена с диагноза рак.
6. Помощ за пострадалите от наводненията в община Добрич
7. Великденска кампания на сдружение „Празнични герои“

Oт 2014 г. Телелинк се ангажира да подпомага активно работата на Националната школа по физика на Теодосий Теодосиев.

Като основен партньор на школата, Телелинк осигурява:
- Съвременно оборудване на лабораторията по експериментална физика.
- Ежегодното обучение на над 200 деца в школата по време на съботно-неделните занимания по приложна математика, експериментална и приложна физика.
- Обучението на над 160 ученици в засилени летни школи. Летните лагери по физика са 3 и са разделени във възрастовите групи 5-7 клас, 8-9 клас, 10-12 клас.
- Подготовката на ученици от школата за международната олимпиядата по физика.
- Създаване на уеб сайт на школата с дигитално съдържание на задачи, тестове, материали и др.
- Въвеждане на дигитално обучение по физика в школата."

Templates by BIGtheme NET