Солвей Соди

Солвей Соди

Социално-отговорният проект на Солвей Соди АД – Академия „Иновация в действие” се провежда вече за трета поредна година, като това издание е подкрепено от ""Аурубис"" АД и Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГДООН). Тази инициатива дава шанс на млади хора с иновативни идеи и желание да променят заобикалящата ни среда, да получат безплатно знание и умения, свързани с проекти за иновации.

Академията е под наслов „Направи света по-добър” и в нея участват млади хора – настоящи студенти или завършили в рамките на последните пет години. Тя има конкурсен характер, като се оценяват устойчиви, иновативни идеи, допринасящи за икономическото и социално развитие на нашето общество.

Конкурсът е разделен на два основни етапа – отворени семинари и работилници за иновационни проекти. След края на семинарите кандидатите, които заявят желание за участие в конкурса, разработват идейни предложения от сферата на устойчивите иновации.

Идеите, класирани с най-много точки, имат възможност да се включат във втория етап на инициативата – работилниците за иновативни проекти, където участниците получават know-how за разработванне на проекти от сферите на социалните иновации, технологичните иновации за ефикасно използване на ресурси, здравословния живот, безопасността и пр.

След края на работилниците, пълните описания на проектите са оценявани от авторитетно жури в състав: Спирос Номикос, Изпълнителен директор на ""Солвей Соди"" АД, почетен председател – Н.Пр. Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия, г-н Тим Курт - Изпълнителен директор на ""Аурубис"" АД, г-н Огнян Траянов, Председател на БМГДООН и др. Победителите печелят атрактивни награди, отново свързани с предоставяне на обучение - магистратура във водещ университет в България, работилници от портфолиото на Института за предприемачи на Сиско и участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел.

Templates by BIGtheme NET