Dentsu Aegis Network България ООД

Dentsu Aegis Network България ООД

Възходът на дигиталната икономика доведе със себе си т.нар. Big Data – наличието на огромно количество информация и данни. Към днешна дата 90% от всички налични данни в света са генерирани през последните две години, а тенденцията е обема на тази информация да се удвоява на всеки 15 месеца. Досега само около 1-2% от тези данни са реално използваеми за бизнеса, но нещата се променят бързо.

Данните се превръщат в новата валута на рекламния бранш днес - и клиенти, и агенции, разчитат на тях като отправна точка, която да им помогне да вземат най-правилното решение за своя бранд или кампания. Този нов ред наложи създаването на дигитални агенции, които не просто имат достъп до голямо количество данни, а са способни да ги управляват ефективно и да превърнат „големите данни“ в „смислени данни“. Моделът на Amnet се възползва именно от това – да въведе ред и да систематизира данните, които един човек генерира в дигиталното пространство.

Amnet е агенция за автоматизирано закупуване на рекламни площи онлайн, част от глобалната медийна група на Dentsu Aegis Network. Брандът обединява хора, данни и технология, като осигурява в реално време таргетирана реклама към най-подходящите потребители. На българския пазар компанията започва да функционира от средата на 2015 г. и позволява на клиентите си да следят всеки потребителски сегмент, който ги интересува и начина му на поведение в онлайн среда с прецизна точност. Анализаторите на Amnet използват алгоритъмна технология и данни в комбинация, което позволява на платформата да развива и усъвършенства в реално време начина, по който създава и доставя аудитория, управлява данните, прави доклади и заключения. Това позволява на рекламодателите да доставят правилните реклами до правилните хора в най-правилния момент. Резултатите говорят сами за себе си – само за шест месеца Amnet успя да повиши дигиталните резултати от кампаниите на своите клиентите с 300%, в сравнение със стандартния подход на планиране и закупуване на дигитални медии, които се използва на българския пазар.

Templates by BIGtheme NET