Жури на b2b Media Awards

Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.  Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.  Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.

Председател

Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars Технологичният форум Sharks in IT и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.

Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.

Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.

Членове на журито 2017

Член на журито

Д-р Анна-Мари Виламовска ръководи първото публично-частно партньорство на ниво ИТ индустрия / МОН „IT Talent Hub Bulgaria 2017 – 2020“, в чието структуриране участва активно, както и в разработването на нова „Образователна стратегия на община Пловдив за периода 2017 – 2022 г.“

Д-р Виламовска представлява България в борда на Европейската Комисия за дигитално предприемачество.
В периода 2012 – 2017 г. е старши съветник на Президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев, по ресорите иновационни политики и здравни политики. В тази роля тя ръководи и развива инициативите на президента „Награди за изгряващи млади ИТ изследователи и предприемачи с български произход – Джон Атанасов“.

Член на журито

Стамен Янев е изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции от януари 2015 г. Той е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании, сред които и българските подразделения на някои от четирите най-големи одиторски фирми в света.Магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“, Янев е специализирал европейско и английско право в ASSER College Europe в Холандия, University of Cambridge, University College London, European University Institute във Флоренция. Член е на Софийската адвокатска колегия и главен асистент в Института за държавата и правото при БАН, секция Публично-правни науки.

Член на журито

Максим Бехар е Президент на световната PR организация ICCO, създател и управител на водещата в България PR компания M3 Communications Group, Inc. Той има почти 22 години опит в бизнеса и още толкова в журналистиката. Бехар е носител на десетки световни награди, единственият източноевропеец включен в тазгодишното  издание на книгата с топ-експертите в световния комуникационен бизнес, издавана от престижното  PR Week. Той е също така член на Борда на Световния PR музей в Ню Йорк, член е на десетки международни и местни управителни съвети. През 2016 престижните Stevie Awars го обявиха за най-добър мениджър в света в областта на публичните комуникации. Максим Бехар е Почетен генерален консул на Република Сейшели в България.

Член на журито

Мария Гергова е основател и собственик на Юнайтед Партнърс – една от водещите специализирани агенции за стратегически комуникации. Компанията е заемала челна позиция в класацията за най-добра агенция в България в няколко поредни години и е регионален партньор на няколко водещи международни вериги за ПР и стратегически комуникации като MSLGROUP, GlobalCom, BondPR, FTI и др.

Мария Герова е заемала позицията Член на борда на директорите на Международната ПР Асоциация /IPRA/ в четири поредни години. През 2009 година Мария е избрана за президент на Международната ПР Асоциация – първият президент представител на Централна и Източна Европа. Мария е била член на борда на Българското дружество за връзки с обществеността и е основател и член на борда на Българската асоциация на ПР агенциите.

Член на журито

Александър Христов е доктор по комуникации и магистър по международни икономически отношения. Благодарение на богатия си опит в много области – във вътрешен отдел, в агенция, като преподавател и журналист, успява да комбинира различни знания, умения и гледни точки в сферата на комуникациите.

Управляващ директор е на ПР Агенция Параграф 42, част от групата на The Smarts. Преди това в продължение на 7 години е акаунт директор в PR агенция Civitas България, а от 2011 година до 2013 година е Председател на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО).

Преподава връзки с обществеността и маркетинг в УНСС и в Нов Български Университет.

Автор e на две книги за взаимоотношения между клиент и агенция в ПР и на над 70 публикации в наши и чужди специализирани издания.

Член на журито

Жени Ганчева е основател, aдвокат, правен и бизнес консултант в 1Legal.Net, eвропейски представител за марки и дизайни, дипломиран магистър по право в СУ Св. Климент Охридски, член на Софийската адвокатска колегия. Консултира онлайн предприемачи, компании, професионалисти и уеб ентусиасти при реализацията на проекти в интернет. Съветва стартъпи при изграждането на успешни онлайн бизнес модели. Автор на статии в правни списания и в 1Legal.Net.Blog. Лектор в семинари за е-търговия и технологични форуми, участва в уебинари за онлайн бизнес.

1Legal.Net e правна консултантска фирма, специализирана в решаването на сложни въпроси в сферата на интернет правото и закрилата на интелектуална собственост, включително нарушаване на авторски права и търговски марки в интернет, медии и реклама, нелоялна конкуренция и търговски практики онлайн, кибернастаняване (cybersquatting), защита на лични данни, закрила на интелектуална собственост в електронните спортове и видеоигри.

Член на журито

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ съдружник в „И Ар Пи България” ООД (ERP.BG) – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Тя съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното си участие в образователни и други обществени каузи. Участвала е в редица проекти по внедряване на информационни системи, пускане на пазара на нови софтуерни продукти, маркетингови кампании, както и обществени инициативи.

През октомври 2016г. е наградена за "Академични постижения или лидерство" от Junior Chamber International – България. Проектът е част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Наталия Футекова получи и номинация за международния формат TOYP, в който ще вземе участие заедно с изявени личности от цял свят.

През 2017г. става член на управителния съвет на БАИТ.

Член на журито

Дарина Георгиева е Изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН.

Даринка заема позицията от началото на 2016 г. Тя работи за насърчаване на обществената отговорност на бизнеса, прилагането на десетте принципа на Глобалния договор на ООН и постигането на Целите за устойчиво развитие чрез колективни проекти на членовете на Мрежата с обществена значимост, които имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Даринка Георгиева е и мениджър „Овергаз общество“ в Овергаз като отговаря за отношенията с обществени организации, реализация на КСО инициативи с участието на служители, ефективна и прозрачна дарителска програма, синергии между различните социални проекти на компанията.
Има 10-годишен опит в Програма на ООН за развитие първоначално към Отдела на ООН за социално развитие, а след това като специалист проекти в различни тематични области. Притежава опит в сферата на корпоративната социална отговорност, придобит в регионални проекти, финансирани от Европейската общност и ръководени от ПРООН.

Член на журито

Детелина Смилкова е вицепрезидент на първото в България частно специализирано висше училище в областта на застраховането, финансите, социалното осигуряване, мениджмънта и маркетинга - ВУЗФ. Била е съветник на министъра на икономиката и енергетиката и председател на съвета на директорите на "Капман Енерджи Грийн Фонд" (Capman Green Energy Fond).

Специалист e по управление на проекти и иновации в организацията. Председател e на „Бизнес Лейди Клуб България“ и e носител на наградата на списание „BG Business Review“ през 2012 г. за принос в развитието на образованието в България.

Детелина Смилкова е председател на Българската асоциация за управление на хора - неправителствена организация с идеална цел, която е създадена, за да развива най-добрите професионални практики в управлението и развитието на човешкия капитал, чрез това да повишава добавената стойност за организациите и да допринася за обогатяване на потенциала и професионалната изява на хората.

 

 

b2b Media Awards 2017

© 2017 b2b Media е запазена марка на Динамик Медия ЕООД