Жури на b2b Media Awards 2020

Членове на журито 2020

 
Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.  Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.  Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.
 

Председател

Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, Годишните награди на b2b Media, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars Технологичният форум Sharks in IT и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.

Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Columbia Business School в Ню Йорк и др. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.

Надя има 20-годишен опит областта на медии, маркетинг, бранд мениджмънт, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.

Член на журито

Мария Гергова е основател и собственик на Юнайтед Партнърс – една от водещите специализирани агенции за стратегически комуникации.

Компанията е заемала челна позиция в класацията за най-добра агенция в България в няколко поредни години и е регионален партньор на няколко водещи международни вериги за ПР и стратегически комуникации като MSLGROUP, GlobalCom, BondPR, FTI и др.

Мария Герова е заемала позицията Член на борда на директорите на Международната ПР Асоциация /IPRA/ в четири поредни години.

През 2009 година Мария е избрана за президент на Международната ПР Асоциация – първият президент представител на Централна и Източна Европа.

Мария е била член на борда на Българското дружество за връзки с обществеността и е основател и в момента председател на Българската асоциация на ПР агенциите.

Член на журито

Мартин Богданов е изпълнителен директор и сред основателите през 2016г. на Paysera България. Той е и сред учредителите на Българската финтех асоциация, в чийто борд е понастоящем. Завършил е Софийската математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство, като има над 20 години опит в сферата на финансите, заемайки ръководни позиции във водещи банки в страната и чужбина.

Биографията му стартира в Българската народна банка, където участва в  създаването на съвременния първичен и вторичен пазар на ценни книжа, след което през 2005г. поема управлението на Първа инвестиционна банка – Албания, като Главен изпълнителен директор. Последният му ангажимент преди сегашната дейност, е в Пощенска банка, където отговаря за сегмент Банкиране Заможни клиенти, ритейл депозити, такси и комисионни.

Има множество международни специализации в областта на икономическите науки, дълговите инструменти, паричен и валутен пазари, кредитиране и техники на продажби. 

Член на журито

Иван Велков e председател на Българска фасилити мениджмънт асоциация. Има над 25-годишен опит като консултант и мениджър в международни и български компании, в които е обучавал и управлявал екипи за работа по инвестиционни проекти.

През 1999 г. се прибира от Китай в България и започва работа като мениджър ключови клиенти и стратегически HR мениджър, а впоследствие става генерален мениджър на консултантската фирма за недвижими имоти Colliers International България. Преди това работи години наред в Пекин като консултант за международни консултантски компании.

Член на УС на Международната федерация на специалистите по недвижими имоти и на Национално сдружение "Недвижими имоти". Той е избран за общински съветник през 2015 г. и веднага след това за зам.-председател на Столичния общински съвет, както и за заместник-председател на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори. Лектор е в катедра „Мениджмънт на недвижима собственост“ в УНСС. 

Член на журито

 Д-р Александър Христов е управляващ партньор в ПР агенция Параграф 42, специализирана в измерване и оценка на ефективността и част от голямото семейство на The Smarts. Доцент е по маркетинг в УНСС и преподавател по ПР в НБУ. През периода от 2011 г. до 2013 г. е Председател на БДВО, от 2006 до 2011 г. е Председател на Комисията по етика на асоциацията, а в момента е заместник-председател на Обществения й съвет.

Бил е журналист, заемал е мениджърски позиции в комуникационни отдели във финансови институции, в продължение на 7 години е акаунт директор на ПР агенция Сивитас България с реализирани много успешни кампании. Автор e на четири книги и на над 70 публикации в наши и чужди издания. Завършил е Международни икономически отношения в УНСС.

Спи малко, пише много, и е убеден, че комуникациите могат да бъдат двигател на големи промени в бизнеса и обществото.

Член на журито

Ева Майдел е член на Европейския парламент. Тя е председател на Международното Европейско движение (EMI) и на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа - Европейско международно движение, посланик на инициативата за дигитални умения E-skills for jobs на Европейската комисия и инициатор и съосновател на Сдружението „Образование България 2030“.

Работата на Ева е призната от „Файненшъл Таймс“, което я поставя в „New Europe 100“ – класацията на най-ярките хора от Централна и Източна Европа, които променят света и чрез своите идеи и новативни решения. Също така е част отселекцията „30 под 30“ за Европа на списание „Форбс“, отразяваща носителите на промяната в 20 различни сектора. Изданието „Политико“ я посочи като една от „най-впечатляващите 28 души от 28 държави, които променят, трансформират и движат Европа“. Два пъти е носител на приза „Евродепутат на годината“.

Член на журито

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ съдружник в „И Ар Пи България” ООД (ERP.BG) – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Тя съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното си участие в образователни и други обществени каузи. Участвала е в редица проекти по внедряване на информационни системи, пускане на пазара на нови софтуерни продукти, маркетингови кампании, както и обществени инициативи.

През октомври 2016г. е наградена за "Академични постижения или лидерство" от Junior Chamber International – България. Проектът е част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Наталия Футекова получи и номинация за международния формат TOYP, в който ще вземе участие заедно с изявени личности от цял свят.

Член на журито

Детелина Смилкова е вицепрезидент на първото в България частно специализирано висше училище в областта на застраховането, финансите, социалното осигуряване, мениджмънта и маркетинга - ВУЗФ.

Била е съветник на министъра на икономиката и енергетиката и председател на съвета на директорите на "Капман Енерджи Грийн Фонд" (Capman Green Energy Fond).

Специалист e по управление на проекти и иновации в организацията.

Председател e на „Бизнес Лейди Клуб България“ и e носител на наградата на списание „BG Business Review“ през 2012 г. за принос в развитието на образованието в България.

Детелина Смилкова е председател на Българската асоциация за управление на хора.

Това е неправителствена организация с идеална цел, която е създадена, за да развива най-добрите професионални практики в управлението и развитието на човешкия капитал, чрез това да повишава добавената стойност за организациите и да допринася за обогатяване на потенциала и професионалната изява на хората.

 

 

Член на журито

Дарина Георгиева е Изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН.

Даринка заема позицията от началото на 2016 г. Тя работи за насърчаване на обществената отговорност на бизнеса, прилагането на десетте принципа на Глобалния договор на ООН и постигането на Целите за устойчиво развитие чрез колективни проекти на членовете на Мрежата с обществена значимост, които имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Даринка Георгиева е и мениджър „Овергаз общество“ в Овергаз като отговаря за отношенията с обществени организации, реализация на КСО инициативи с участието на служители, ефективна и прозрачна дарителска програма, синергии между различните социални проекти на компанията.


Има 10-годишен опит в Програма на ООН за развитие първоначално към Отдела на ООН за социално развитие, а след това като специалист проекти в различни тематични области. Притежава опит в сферата на корпоративната социална отговорност, придобит в регионални проекти, финансирани от Европейската общност и ръководени от ПРООН.

Член на журито

Нели Бенова е ПР експерт и комуникационен мениджър с опит в работа за компании от различни индустрии, европейски институции и неправителствени организации.

През 2006 г. основава Аpeiron Communication, консултантска фирма в сферата на ПР и комуникации, част от която е Apeiron Academy, Акредитиран център на CIPR за България. Нели съчетава практика и теория и като лектор по темите: CSR, Вътрешни комуникации, Управление на промяната, Кризисни комуникации. Тя е двигател на професионалното развитие на Вътрешните комуникации в България. Инициатор и организатор е на международна конференция „Успешните комуникации започват отвътре“ и конкурса за вътрешни комуникации Grapevine Awards.

През 2016 г. създава продуцентската компания Oxymoron Factory, реализирала „от идеята до сцената“ музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“. Нели Бенова е автор и продуцент на мащабната продукция. 

Като председател на БДВО (2002-2006 г.) присъединява организацията към Глобалния Алианс (GA for PRCM) и Европейската ПР Конфедерация. За приноса ѝ в развитието на ПР професията е обявена за „Почетен член на БДВО“.

b2b Media Awards 2018

© 2020 b2b Media е запазена марка на Динамик Медия ЕООД