Жури на b2b Media Awards 2024

 
Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.  Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.  Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.
 

Председател

Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, Годишните награди на b2b Media, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Employer Branding Awards, Технологичният форум Sharks in IT и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.

Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и дипломи от London School of PR и Columbia Business School в Ню Йорк и др. Завършила е множество специализации по маркетинг, PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management.

Надя има 25-годишен опит в областта на медии, маркетинг, бранд мениджмънт, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби, събития с национален и международен характер и маркетинг на национално и регионално ниво.

7.jpg

Член на журито

Мария Гергова е основател и собственик на Юнайтед Партнърс – една от водещите специализирани агенции за стратегически комуникации.

Компанията е заемала челна позиция в класацията за най-добра агенция в България в няколко поредни години и е регионален партньор на няколко водещи международни вериги за ПР и стратегически комуникации като MSLGROUP, GlobalCom, BondPR, FTI и др.

Мария Герова е заемала позицията Член на борда на директорите на Международната ПР Асоциация /IPRA/ в четири поредни години.

През 2009 година Мария е избрана за президент на Международната ПР Асоциация – първият президент представител на Централна и Източна Европа.

Мария е била член на борда на Българското дружество за връзки с обществеността и е основател и в момента председател на Българската асоциация на ПР агенциите.

2.jpg

Член на журито

Мартин Богданов е изпълнителен директор и сред основателите през 2016г. на Paysera България. Той е и сред учредителите на Българската финтех асоциация, в чийто борд е понастоящем. Завършил е Софийската математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство, като има над 20 години опит в сферата на финансите, заемайки ръководни позиции във водещи банки в страната и чужбина.

Биографията му стартира в Българската народна банка, където участва в  създаването на съвременния първичен и вторичен пазар на ценни книжа, след което през 2005г. поема управлението на Първа инвестиционна банка – Албания, като Главен изпълнителен директор. Последният му ангажимент преди сегашната дейност, е в Пощенска банка, където отговаря за сегмент Банкиране Заможни клиенти, ритейл депозити, такси и комисионни.

Има множество международни специализации в областта на икономическите науки, дълговите инструменти, паричен и валутен пазари, кредитиране и техники на продажби. 

jury-b2bawards-ivan-velkov.jpg

Член на журито

Иван Велков e председател на Българска фасилити мениджмънт асоциация. Има над 25-годишен опит като консултант и мениджър в международни и български компании, в които е обучавал и управлявал екипи за работа по инвестиционни проекти.

През 1999 г. се прибира от Китай в България и започва работа като мениджър ключови клиенти и стратегически HR мениджър, а впоследствие става генерален мениджър на консултантската фирма за недвижими имоти Colliers International България. Преди това работи години наред в Пекин като консултант за международни консултантски компании.

Член на УС на Международната федерация на специалистите по недвижими имоти и на Национално сдружение "Недвижими имоти". Той е избран за общински съветник през 2015 г. и веднага след това за зам.-председател на Столичния общински съвет. Лектор е в катедра „Мениджмънт на недвижима собственост“ в УНСС. В момента е член на УС на Българска стопанска камара.

6-1.jpg

Член на журито

 Д-р Александър Христов е управляващ партньор в ПР агенция Параграф 42, специализирана в измерване и оценка на ефективността и част от голямото семейство на The Smarts. Доцент е по маркетинг в УНСС и преподавател по ПР в НБУ. През периода от 2011 г. до 2013 г. е Председател на БДВО, от 2006 до 2011 г. е Председател на Комисията по етика на асоциацията, а в момента е заместник-председател на Обществения й съвет.

Бил е журналист, заемал е мениджърски позиции в комуникационни отдели във финансови институции, в продължение на 7 години е акаунт директор на ПР агенция Сивитас България с реализирани много успешни кампании. Автор e на четири книги и на над 70 публикации в наши и чужди издания. Завършил е Международни икономически отношения в УНСС.

Спи малко, пише много, и е убеден, че комуникациите могат да бъдат двигател на големи промени в бизнеса и обществото.

eva2020.jpg

Член на журито

Ева Майдел е член на Европейския парламент. Тя е председател на Международното Европейско движение (EMI) и на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа - Европейско международно движение, посланик на инициативата за дигитални умения E-skills for jobs на Европейската комисия и инициатор и съосновател на Сдружението „Образование България 2030“.

Работата на Ева е призната от „Файненшъл Таймс“, което я поставя в „New Europe 100“ – класацията на най-ярките хора от Централна и Източна Европа, които променят света и чрез своите идеи и новативни решения. Също така е част отселекцията „30 под 30“ за Европа на списание „Форбс“, отразяваща носителите на промяната в 20 различни сектора. Изданието „Политико“ я посочи като една от „най-впечатляващите 28 души от 28 държави, които променят, трансформират и движат Европа“. Два пъти е носител на приза „Евродепутат на годината“.

9.jpg

Член на журито

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ съдружник в „И Ар Пи България” ООД (ERP.BG) – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Тя съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното си участие в образователни и други обществени каузи. Участвала е в редица проекти по внедряване на информационни системи, пускане на пазара на нови софтуерни продукти, маркетингови кампании, както и обществени инициативи.

През октомври 2016г. е наградена за "Академични постижения или лидерство" от Junior Chamber International – България. Проектът е част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Наталия Футекова получи и номинация за международния формат TOYP, в който ще вземе участие заедно с изявени личности от цял свят.

11.jpg

Член на журито

Детелина Смилкова е вицепрезидент на първото в България частно специализирано висше училище в областта на застраховането, финансите, социалното осигуряване, мениджмънта и маркетинга - ВУЗФ.

Била е съветник на министъра на икономиката и енергетиката и председател на съвета на директорите на "Капман Енерджи Грийн Фонд" (Capman Green Energy Fond).

Специалист e по управление на проекти и иновации в организацията.

Председател e на „Бизнес Лейди Клуб България“ и e носител на наградата на списание „BG Business Review“ през 2012 г. за принос в развитието на образованието в България.

Детелина Смилкова е председател на Българската асоциация за управление на хора.

Това е неправителствена организация с идеална цел, която е създадена, за да развива най-добрите професионални практики в управлението и развитието на човешкия капитал, чрез това да повишава добавената стойност за организациите и да допринася за обогатяване на потенциала и професионалната изява на хората.

 

 

16.jpg

Член на журито

Дарина Георгиева е Изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН.

Даринка заема позицията от началото на 2016 г. Тя работи за насърчаване на обществената отговорност на бизнеса, прилагането на десетте принципа на Глобалния договор на ООН и постигането на Целите за устойчиво развитие чрез колективни проекти на членовете на Мрежата с обществена значимост, които имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Даринка Георгиева е и мениджър „Овергаз общество“ в Овергаз като отговаря за отношенията с обществени организации, реализация на КСО инициативи с участието на служители, ефективна и прозрачна дарителска програма, синергии между различните социални проекти на компанията.


Има 10-годишен опит в Програма на ООН за развитие първоначално към Отдела на ООН за социално развитие, а след това като специалист проекти в различни тематични области. Притежава опит в сферата на корпоративната социална отговорност, придобит в регионални проекти, финансирани от Европейската общност и ръководени от ПРООН.

alashka-jury-b2bawards.jpg

Член на журито

Анета Алашка е магистър по българска филология и по журналистика (Софийски Университет „Св. Климент Охридски). Специализирала е в областта на управлението на човешките ресурси и управление на проекти. 

Работи в сферата на PR на неправителствени организации от 1997 година, а от 2002 година отговаря за комуникациите на Българската стопанска камара, където заема позицията Директо "Връзки с обществеността и протокол".

Утвърден професионалист и комуникационен експерт. Алашка е автор на публикации в медиите по обществено-политически и социални теми.

Има богат опит като лектор в семинарни форми на обучение в областта на публичните комуникации.

Консултант в сферата на PR на неправителствени организации.

Има опит при изпълнение на проекти с европейско финансиране, в частта за комуникационните дейности.

Съучредител и член на Дружество на практикуващите „Връзки с обществеността” към Съюза на българските журналисти.

jury-b2bawards-july.jpg

Член на журито

Юлиян Ефтимов е основател, управляващ партньор и маркетинг директор в агенция 3CON с над 20 годишен опит. Завършил „Международни икономически отношения“, преминал през школата на IT сектора и Телекомуникациите, като водеща фигура в 3CON, той е работил по кампании на VTex, TP-Link, Sofia Airport Center, Natura Bisse Barcelona, Loreal, Европейската комисия и др.

През последните 10 години се съсредоточава върху бизнес развитието на компанията и международната й експозиция.  Сред участниците на най-големите международни нетуоркинг конференции в Банкок  и Варшава, канен е за гост презентатор в Швейцария, Англия и САЩ.

Сред основателите и председател на УС на Българо-черногорската търговско промишлена палата. 

Един от хората зад инициативата „Здравето има значение“, традиционно подкрепящ Фондация „Надежда за малките“ и инициативата „София избира децата“. 

От 2019 г. е част от журито на Employer Branding Awards.

b2b Media Awards 2024