Жури на b2b Media Awards 2018

Членове на журито 2018

Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.  Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.  Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.

Председател

Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars Технологичният форум Sharks in IT и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.

Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.

Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, онлайн медии, продажби и маркетинг на национално и регионално ниво.

Член на журито

Мария Гергова е основател и собственик на Юнайтед Партнърс – една от водещите специализирани агенции за стратегически комуникации. Компанията е заемала челна позиция в класацията за най-добра агенция в България в няколко поредни години и е регионален партньор на няколко водещи международни вериги за ПР и стратегически комуникации като MSLGROUP, GlobalCom, BondPR, FTI и др.

Мария Герова е заемала позицията Член на борда на директорите на Международната ПР Асоциация /IPRA/ в четири поредни години. През 2009 година Мария е избрана за президент на Международната ПР Асоциация – първият президент представител на Централна и Източна Европа. Мария е била член на борда на Българското дружество за връзки с обществеността и е основател и член на борда на Българската асоциация на ПР агенциите.

Член на журито

Галин Бородинов е доктор по социология, управител на агенция PR Point, член на борда на Българската асоциация на ПР агенциите.

Завършва журналистика, докато репортерства за новините на БНТ и програма КУКУ. Пише и за вестниците Капитал, Култура, КЕШ. След няколко години като журналист, се прехвърля в рекламата, където се занимава последователно с медия планиране и създаване на творчески концепции.

Галин защитава докторска дисертация в областта на теориите за масовите комуникации с научен ръководител проф. Тодор Петев, като същевременно е негов асистент във ФЖМК. Междувременно създава агенция PR Point, представител на международната ПР верига Cohn & Wolfe в България. Работи за марки в сферата на финансите и технологиите, както и за  кампании на ЕК. С дългогодишен опит като обучител по маркетинг.

Член на журито

Александър Христов е доктор по комуникации и магистър по международни икономически отношения. Благодарение на богатия си опит в много области – във вътрешен отдел, в агенция, като преподавател и журналист, успява да комбинира различни знания, умения и гледни точки в сферата на комуникациите.

Управляващ директор е на ПР Агенция Параграф 42, част от групата на The Smarts. Преди това в продължение на 7 години е акаунт директор в PR агенция Civitas България, а от 2011 година до 2013 година е Председател на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО).

Преподава връзки с обществеността и маркетинг в УНСС и в Нов Български Университет.

Автор e на две книги за взаимоотношения между клиент и агенция в ПР и на над 70 публикации в наши и чужди специализирани издания.

Член на журито

Ева Майдел е член на Европейския парламент. Тя е председател на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа - Европейско международно движение, посланик на инициативата за дигитални умения E-skills for jobs на Европейската комисия и инициатор и съосновател на Сдружението „Образование България 2030“.

Работата на Ева е призната от „Файненшъл Таймс“, което я поставя в „New Europe 100“ – класацията на най-ярките хора от Централна и Източна Европа, които променят света и чрез своите идеи и новативни решения. Също така е част отселекцията „30 под 30“ за Европа на списание „Форбс“, отразяваща носителите на промяната в 20 различни сектора. Изданието „Политико“ я посочи като една от „най-впечатляващите 28 души от 28 държави, които променят, трансформират и движат Европа“. Два пъти е носител на приза „Евродепутат на годината“.

Член на журито

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ съдружник в „И Ар Пи България” ООД (ERP.BG) – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Тя съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното си участие в образователни и други обществени каузи. Участвала е в редица проекти по внедряване на информационни системи, пускане на пазара на нови софтуерни продукти, маркетингови кампании, както и обществени инициативи.

През октомври 2016г. е наградена за "Академични постижения или лидерство" от Junior Chamber International – България. Проектът е част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Наталия Футекова получи и номинация за международния формат TOYP, в който ще вземе участие заедно с изявени личности от цял свят.

Член на журито

Детелина Смилкова е вицепрезидент на първото в България частно специализирано висше училище в областта на застраховането, финансите, социалното осигуряване, мениджмънта и маркетинга - ВУЗФ.

Била е съветник на министъра на икономиката и енергетиката и председател на съвета на директорите на "Капман Енерджи Грийн Фонд" (Capman Green Energy Fond).

Специалист e по управление на проекти и иновации в организацията. Председател e на „Бизнес Лейди Клуб България“ и e носител на наградата на списание „BG Business Review“ през 2012 г. за принос в развитието на образованието в България.

Детелина Смилкова е председател на Българската асоциация за управление на хора.

Това е неправителствена организация с идеална цел, която е създадена, за да развива най-добрите професионални практики в управлението и развитието на човешкия капитал, чрез това да повишава добавената стойност за организациите и да допринася за обогатяване на потенциала и професионалната изява на хората.

 

 

Член на журито

Дарина Георгиева е Изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН.

Даринка заема позицията от началото на 2016 г. Тя работи за насърчаване на обществената отговорност на бизнеса, прилагането на десетте принципа на Глобалния договор на ООН и постигането на Целите за устойчиво развитие чрез колективни проекти на членовете на Мрежата с обществена значимост, които имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото.

Даринка Георгиева е и мениджър „Овергаз общество“ в Овергаз като отговаря за отношенията с обществени организации, реализация на КСО инициативи с участието на служители, ефективна и прозрачна дарителска програма, синергии между различните социални проекти на компанията.
Има 10-годишен опит в Програма на ООН за развитие първоначално към Отдела на ООН за социално развитие, а след това като специалист проекти в различни тематични области. Притежава опит в сферата на корпоративната социална отговорност, придобит в регионални проекти, финансирани от Европейската общност и ръководени от ПРООН.

Член на журито

Гергана Иванова е съсобственик и управител на РА The Smarts. По образование е историк, завършва История в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

В рекламния бизнес попада случайно през 1997 г. като младши експерт в отдел Връзки с клиенти в малка агенция.

Временното става постоянно и Гергана продължава кариерата си в българското представителство на международната верига рекламни агенции Ammirati Puris Lintas (към настоящия момент Lowe), където извървява целия път от акаунт екзекютив до управител на агенцията. 

През 10 годишния си период  в агенцията работи за рекламните кампании на международни компании като British Airways, Hoffmann La Roche, Unilever. Част е от единствения български екип, създал международна телевизионна кампания за водка Финландия.

През 2008 г. заедно с колега и съмишленик основават The Smarts. Младата агенция се разраства успоредно с кризата, но въпреки трудните условия успява да се наложи като креативна сила със стратегически заряд. 

b2b Media Awards 2018

© 2018 b2b Media е запазена марка на Динамик Медия ЕООД